Pentueet

Jäsenet, jotka suunnittelevat astutusta, ovat astuttaneet koiransa tai heillä on vapaana olevia pentuja, voivat ilmoittaa siitä kerhon sivuilla. Tee ilmoitus pentueesta/pentuesuunnitelmastasi osoitteeseen jalostus@viiriaiskoirakerho.fi,jos yhdistelmä täyttää kerhon asettamat vaatimukset:

  • Jalostuskoirien on oltava puhdasrotuisia.Jalostuskoirien on oltava terveitä.
  • Jalostuskoirien on oltava ID-tunnistemerkittyjä ja Suomen Kennelliiton rekisterissä.
  • Jalostuskoirien tulee olla lonkkakuvattuja vähintään C/C –lausunnolla. C-lonkkaista koiraa saa käyttää vain A tai B–lonkkaisen jalostusparin kanssa.
  • Jalostuskoirien kyynärät tulee olla kuvattu, eikä tuloksissa saa olla muutoksia. (Ed-0/0)
  • Nartun ja uroksen on täytynyt täyttää 2 vuotta ennen astutusta.
  • Sukusiitosprosentti ei saa olla korkeampi kuin 6,25% astutusta kohden.

Pentueet luokitellaan tämän listan mukaan:

A-pentue: Molemmat vanhemmat ovat saaneet hyväksytyn tuloksen WACH NUO/ALO kokeesta (jos ei jänistä on löytynyt kokeen aikana voi korvata sen osuuden hyväksytyllä WACH-M kokeella samana syksynä. Hintasuositus 1100 – 1300 €.

B-pentue: Yksi vanhemmista on saanut hyväksytyn tuloksen WACH NUO/ALO kokeesta (jos ei jänistä on löytynyt kokeen aikana voi korvata sen osuuden hyväksytyllä WACH-M kokeella samana syksynä. Hintasuositus 900 – 1100 €.

C-pentue: Vanhemmilla ei ole koetulosta. Suositushinta alle 900 €

Ilmoituksesta tulee löytyä seuraavat tiedot: Koirien viralliset nimet, rekisterinumerot, nartun omistajan nimi ja yhteystiedot sekä astutuksen/pentueen syntymän ajankohdat. Jos tarvitset apua jalostusparien valinnassa, ota yhteyttä kerhoon jalostus@viiriaiskoirakerho.fi